Passagiersvaart "Nieuwe Liefde"
Boekingen:

06 - 30 40 27 78
Historie

Het skûtsje is oorspronkelijk gebouwd, als zeilend vrachtschip, in 1911 op de werf van Van der Werf te Warga in Friesland.

Het is goed gestroomlijnd en behaald. (een "geveegde kont" in oude schipperstermen). Verder heeft het een specifieke hoge kop, als golfbreker, wat het schip uitermate geschikt maakt voor varen op hol water.

De dikke stalen romp is geheel geklonken. Het schip voer een ruim aantal jaren, tot plm. 1945, als vrachtschip met turf of grond als vracht. Het was een tijd van hard werken waarbij het hele schippersgezin, wonend aan boord, de handen uit de mouwen moest steken.

Het tweede leven dat het skûtsje daarna, tot plm. 1975, leidde was dat van woonark. Daarna werd het schip omgebouwd tot particulier zeilschip met een roefopbouw en nog weer later werd het teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat, om als wedstrijdschip aan de wedstrijden deel te kunnen nemen.

Nu, vanaf 2005, doet het dienst als rondvaartboot en brengt het u op de mooiste plekjes van Friesland. Vanaf dit moment heet het schip de "Nieuwe Liefde".